Nesciopark Haren

Nesciopark Haren is een nieuw en bijzonder bedrijventerrein waar landschap en bebouwing één geheel vormen en gelijkwaardig zijn aan elkaar.

Al sinds 2005 wordt er over Nesciopark gesproken. In de gemeenteraad van Haren, in de pers, en op de website van de gemeente Haren zelf waar er het volgende over wordt geschreven:

 

“Het Nesciopark wordt volgens een bijzonder concept en in een ambitieus streven naar hoogwaardige beeldkwaliteit gerealiseerd. De ruimtelijke vormgeving van het bedrijvenpark is uniek. Het bovengrondse beeld is dat van een natuurlijke heuvellandschap waar gebouwen in op gaan. Landschap en bebouwing gaan één geheel vormen en zijn gelijkwaardig aan elkaar. Daarmee is geen sprake meer van een traditionele zichtlocatie langs de A28. Het landschap en de bebouwing zorgen voor een collectieve zichtbaarheid die als een nieuw fenomeen van zich laat spreken.”

Website voor Nesciopark

Inmiddels zijn de eerste bewoners aan het bouwen. Het is daarom verrassend dat er nog geen website over Nesciopark Haren was.

Date Hoiting regie & advies , van oorsprong een Harens bedrijf met tegenwoordig kantoor in Groningen, besloot daarom een eenvoudige webstek te laten bouwen waarin regelmatige updates over het park te zien zullen zijn. Met een duidelijke verwijzing naar de informatie over het park en een link naar aanvankelijk de Gemeente Haren en later Gemeente Groningen onderaan de pagina beoogt de pagina het bedrijvenpark te geven waar het recht op heeft: een eigen plek op het internet waar de (toekomstige) ondernemers in Haren kunnen zien waarom vestiging op Nesciopark Haren de moeite waard is.

Vanwege de geweldige ligging aan de afslag Haren aan de a28 en naast het transferium is het mogelijk om regelmatig een foto te maken van de ontwikkelingen in het gebied. Mocht u foto’s willen gebruiken dan is dat met bronvermelding ‘Foto: Date Hoiting’ toegestaan. Wilt u contact over de mogelijkheden om het domein voor andere doeleinden te gebruiken dan kunt ook ook contact opnemen met Date Hoiting regie & advies .